מסמך משפטי בו אדם בעל כשירות משפטית, רצון חופשי וצלילות הדעת, בוחר בעצמו מי יטפל בענייניו וכיצד יהיו חייו, אם חלילה מצבו יתדרדר וישתנה לרעה. ההידרדרות במצב יכולה לנבוע כתוצאה מתאונה, מחלות, מוגבלות נפשית או שכלית, מצבי זקנה (כגון דמנציה) וכל מגבלה אחרת העלולה לפגוע בכושר השיפוט של האדם.
לצורך כך אותו אדם ימנה מיופה כוח, אדם אחד או יותר, במסגרת ייפוי כוח מתמשך, שיהיה מוסמך לפעול בשם אותו אדם בעתיד, כאשר יהיה במצב בו לא יוכל עוד לקבל החלטות הנוגעות לענייניו.
לרוב, האדם יבחר במיופה כוח על סמך קשרי קרבה עמו, כגון בן זוג, הורים וילדים.
האדם יוכל לתת ייפוי כוח מתמשך בכל עניין שיחפוץ: ענייניו האישיים, הרפואיים, הרכושיים, כולם או מקצתם.
בניגוד לצוואה בה מורה האדם מה ייעשה לאחר מותו, מטרת ייפוי כוח מתמשך היא לאפשר לאדם, בעודו בחיים, לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד, כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו.
מדובר במסמך חשוב ביותר. עד לשינוי החוק, מינוי אפוטרופוס התבצע ע”י הגשת בקשה לבית המשפט אשר מינה לאדם אפוטרופוס רק לאחר שחלה התדרדרות במצבו. כלומר לאדם לא היתה האפשרות לבחור בעצמו את האפוטרופוס. ייפוי כוח מתמשך נכנס לתוקפו בסמוך להתדרדרות במצבו של הממנה, ולא נדרש אישורו של בית המשפט על מנת להפעילו. עו”ד טל יחזקאל עברה השתלמויות ייחודיות בעניין יפויי כוח מתמשך, מוסמכת על ידי האפוטרופוס הכללי ובעלת תעודה ייחודית המקנה לה סמכות לערוך ייפויי כוח מתמשך ולייצג את לקוחותיה נאמנה בעניין זה.